Bästa träningen på länge & vikt

Det är så jäkla skönt att ha börjat träna igen. Som ung rörde jag knappt en muskel. Jag har hatat gymnastiken hela skoltiden. Sedan när jag flyttade till Örebro för att studera och träffade min idrottslärare till man så slog han vad med mig om att han skulle diska en månad om jag tränade två gånger i veckan i en månad. Det slutade med att jag tränade 5-6 gånger i veckan och fortsatte med det egentligen hela studietiden. Min man fick diska. När jag flyttade tillbaka till Åland och började jobba blev det svårare att hinna med träningen. I och med husbygget lade jag ner den totalt. Samma dag som vi flyttade in i huset började jag må illa. Gravid var jag och jag spydde mig igenom hela graviditeten. Jag var så svag att jag inte orkade gå upp för trapporna till övre våningen i min mans föräldrars hus (bodde där eftersom jag inte kunde stå ut i vårt målfärgsluktande hus). Jag kunde inte duscha utan att bli så trött att jag fick blodtrycksfall som kunde vara i timmar. 10 minuter var max vad jag orkade promenera. För att beskriva saken lite närmare kan jag ju säga att jag spydde 10-15 gånger i dygnet mellan vecka 7-16 och att jag sedan fortsatte spy hela graviditeten även om det långsamt långsamt långsamt blev en aning bättre. När bebisen kommit ut ville jag få må bra ett tag, äta utan att tänka desto mer på det och inte pina min kropp med någon bantning. Jag gick upp 27 kilo under graviditeten, allt under de sista 20 veckorna, för att att äta var det enda som lindrade illamåendet.

Nu, när min bebis är snart 7 månader gammal har jag kommit igång med träningen igen. Och det är så jäkla skönt. Äntligen orkar jag göra armhävningar :) De senaste veckorna har jag gymmat en gång i veckan, kört styrketräning eller dansaerobic hemma framför tv:n ett par gånger i veckan och promenerat ett par gånger per vecka. Från och med idag har jag lagt till ett gympapass på Idrottsgården på kvällen. Det är drop-in kom-igång gympa som kostar 6 euro per gång och formen är olika varje tillfälle. Denna kväll var det salsa (som aerobicform) och det var JÄTTEKUL! Dit ska jag alla gånger igen! Så skönt att röra sig till musik och det är bra mycket roligare med sällskap än att hoppa upp och ner ensam i vardagsrummet.

Den senaste veckan har jag gått ner 600 gram, så nu är viktnedgången mer rimlig. Något mer har jag kanske ätit än tidigare veckor, men inte mängder. Det finns helt enkelt en gräns på hur många dagar i rad man kan äta 2% skinkan på mackan.  Midjemåttet hade gått ner hela 7 cm (!!) senaste veckan! Snart är jag nog normalviktiga Jag igen! :)

Kommentarer
Postat av: Linda E-J

Go jonna go...

vad kul den där gympan låter. Ska absolut haka på så fort chansen ges =)

Hoppas det fortsätter även nästa höst!!!!

2009-11-18 @ 07:26:33
Postat av: Annica

Vad duktig du är!!!

2009-11-18 @ 09:14:46
URL: http://fameliasson.blogg.se/
Postat av: Marika

Hej Jonna!



Nu har jag hittat hit! :-)



Jag måste också berömma dig, bra jobbat! Jag vill också komma igång med träningen igen, man mår ju såååå mycket bättre när man håller igång. Vem var det som ledde gympan som du var på? Jag kanske måste haka på nån gång! :-)



Ni måste komma till Kvarnbo och titta på det FÄRDIGA huset nån gång också! :-)



Ha det bra!

2009-11-18 @ 09:21:53
Postat av: Pamela

Värst vad duktig du är...!! Blir lite avis. Kämpa vidare :)

2009-11-18 @ 19:13:30
Postat av: Cindy

Så duktigt av dig. Jag ska ta i tu med det 2010, då finns det inga undanflykter....huset borde bli klart snart så va ska man då skylla på :-) Lycka till.

2009-11-18 @ 22:21:28
URL: http://projektbjorkbacken.blogg.se/
Postat av: Jonna

Linda: ja, gympan var verkligen riktigt bra! Ska bli skoj med sällskap i vår, den fortsätter då också.



Marika: hej på dig! Ja, vi ska absolut komma och se på ert FÄRDIGA hus! :) Trivs ni? Kommer inte ihåg vad gympaledaren hette...Tuije kanske? Haka gärna på, det skulle vara roligt med sällskap, vi skulle ju tom kunna samåka.



Till alla ovan: ja, jisses, det där med undanflykter känner jag väl igen :) Men vill man vara fin får man lida pin som det heter :) och nu när jag väl kommit igång med träningen är det inte ens en pina, utan tvärtom jätteroligt!

2009-11-18 @ 22:44:48
URL: http://himmelapannkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0