Gabriel Erik Randelin

Idag döptes Gabriel Erik Randelin, min brorson. Dopet hölls i hemmet i Eckerö av prästen Maria Båsk. Det var trevligt att träffa alla kusiner igen och smörgåstårtan var mycket god :) Efter dopet följde familjen med hem till oss och åt middag och för en stund sedan åt vi ännu mera smörgåstårta. Nu är jag mätt och har ont i magen.


Föräldrar, gudföräldrar och präst.
När är du så här avslappnad? :)


Några trevliga kusiner.


En hel del presenter.


Jag hann laga ett kort till dopet också, med nöd och näppe. Så här ser det ut:


Jag tillverkade en mall till själva dräkten, ritade av den på ett
dubbelsidigt mönsterpapper och klippte till. Fickorna är jeanstyg som
jag vikt, strykt och limmat. Kanterna är chalkade, i knapparna har
jag sytt tråd och sedan limmade jag fast dem. Hjärtana runt kanterna
är ett band som är limmat. Nallen har jag ritat av, färglagt med
Promarkers pennor och halvpärlorna är självhäftande. Nallen sitter
på 3D-kuddar och lim.Texten är utskriven på datorn och lapparna limmade.

Snabbscrap

Igår efter klockan elva på kvällen undrade maken plötsligt vad han skulle göra för kort till kollegan som går i pension imorgon. Han hade fått ett papper som det enligt order skulle tillverkas på och det måste lämnas in klockan 8 imorse. Jag som satt i nattlinne med grus i ögonen och precis hade tänkt gå och lägga mig tyckte förstås han kunde ha haft något bättre framförhållning (!) om han ville ha min hjälp med kortskapandet. Nu är jag ju en sådan underbart hjälpsam hustru (hrm...!) så jag och nattlinnet gick i varje fall till arbetsrummet och släpade fram scrapgrejerna för att tillverka detta kort.

Absolut inte det vackraste eller mest invecklade kort jag gjort, men med tanke på förutsättningarna så tycker jag själv att jag fick godkänt. Här är det:


Helt enkelt limmade delar på ett mindre lila papper. Den taggiga
cirkeln sitter på 3D-kuddar. Bokstäverna är självhäftande skumbitar.
Det är stämplar i hörnen som knappt syns på bilden. Jag var för trött
på att embossa dem.
Varför bilden är mörk? Kan kanske ha att göra
med att fotografiet är taget runt kl. 00.30 inatt...

Ebba dansar

Varför jag vände kameran sidledes när jag filmade det här vete gudarna. I varje fall föreställer det Ebba som dansar. Hon liksom knäar med fötterna i marken, se själva:Förresten så fick jag godkänt i första hemtentan i ekonomi!!! *Puh!*

Blåbärsplock

Söta Ebba var till skogen och plockade blåbär med sin farmor och farfar idag. Farmor förevigade ögonblicket med både film och bild.


Ebba och farfar


Halaren användes första gången av Ebbas farbror och är snart 30 år
gammal.Nam nam med blåbär.


Gått under jorden?

För den som undrar om jag har gått under jorden så vill jag meddela att jag inte hinner tänka på något annat än plugg, än mindre göra något annat än plugga. Det kommer helt klart att krävas en del självdisciplin om jag ska klara av dessa heltidsstudier med Ebba hemma. Ekonomin är...ja, ekonomi och det är jag inte bra på och psykologin går på engelska vilket innebär att det tar en evighet bara att läsa några rader. Hittills har jag dock skrivit en hemtenta i ekonomin och idag ska jag fortsätta på den andra hemtentan som jag påbörjade igår. Roligt är det, men krävande som sagt. Bara att kämpa på!


RSS 2.0