Just i detta nu

Vi firade bröllopsdag i torsdags och det har firats idag, med middag på Nautical. Där är jag just nu, fyra år efter bröllopet. Det är inte klokt vad tiden går. Nästa år fyller jag 30 och min man fyller 35. Då har vi varit gifta fem år och tillsammans tio. Det ska firas med en resa till Italien, förmodligen på en vingård i Toscana. Borde vi ha fest? Egentligen vill jag det, men efter tre år hemma med barn, hus, studielån, bilar inklusive Italienresa finns inga pengar kvar att ordna kalas för. Kan vi ha fest på lokal och ta en kuvertavgift av gästerna, för mat, dryck och kanske musik? Skulle du tycka det var okej att betala?

Plötsligt kände jag för att blogga igen, det var länge sedan. Bloggen kan ju inte avslutas med ett recept på tacogratäng! Ebba växer, pratar allt mer och är världens sötaste och mysigaste lilla flicka. "MIN mamma" säger hon och det är jag och kommer alltid att förbli. Ebba, Ebba, käraste Ebba. Första september börjar hon på parken i Godby. Det är bra att hon får socialisera sig lite, öva på att umgås inför heltid på dagis till våren.

Sommaren har varit...lugn. Vi har inte ens åkt över till fastlandet, vare sig mot öst eller väst. Jag har jobbat fem veckor och vartenda öre kommer gå till ett 15 kvadratmeter stort förråd som snart ska byggas på tomten (av händiga karlar). Vi har oljat altanen, plockat tistlar ur gräset, rensat ogräs ur gruset, röjt vass nere vid stranden, fixat ett grönsaksland, simmat, rensat ogräs ur gruset (ja, jag vet att jag upprepar), spikat lite på diverse, badat gruset i ogräsättika (jag ska asfaltera hela gården svart!) och röjt mera vass. Låter det trist? Kanke, men samtidigt måste jag säga att jag inte har haft behov av större utflykter, det har varit skönt att ta det lugnt. Nog har vi hunnit umgås med goda vänner nu och då också.

Jag ska studera ännu denna termin, mer specifikt ska jag läsa kurser i arbetsmiljö, operativt personalarbete, utveckling av organisationer och ledarskap samt en forskningskurs inom socialt arbete på avancerad nivå. I och med det påbörjar jag en magisterutbildning i socialt arbete, som jag hoppas bli klar med i januari 2013. Nästa år ska jag studera på deltid samtidigt som jag jobbar heltid. Egentligen drömmer jag om att läsa ytterligare ledarskap samt retorik efter det och också till en kandidatexamen i psykologi, som jag inte ligger så långt ifrån. Nej, jag vet. Jag är inte riktigt klok. Men det är ju bara så roligt att studera!

Hälsan går det sådär med. Träningen har kanske vad man kan kalla falerat under tiden som studerande. Hur ska man hinna med allt? Nu har jag bestämt mig för att ta tag i saken igen. Jag och L ska tillsammans hoppa oss svettiga tillsammans på Avancia under hösten och våren. Det känns bra! På måndag åker jag till gymmet och skriver på kontrakt och till sportbutiken och inhandlar ett nytt träningslinne. Av någon outgrundlig och högst ytlig anledning motiverar snygga och fräscha träningskläder mig till exercis. Det är dags nu. No more blobb.

Jag mår bra. Det är det viktigaste, att må bra, att leva sunt och att både ge och få. Den där lottovinsten som min man pratar om, den är kanske åtråvärd också för oss bortskämda, men inte en nödvändighet.

En varm kram till er alla!


Familjen på midsommarafton.


Ebba i blåbärsskogen, augusti.

RSS 2.0