Ålder och födelsedagskort

Maken fyller 33 år idag. Han var inte intresserad av något firande, så det blev bara kaffe och kaka utan gäster och så beställde han lasagne till middag. Det är märkligt hur gamla vi börjar bli. Jag kommer ihåg när båda mina föräldrar fyllde 30 år och nu är jag gift med en man som är 33. Som tonåring tyckte jag vuxna var någonsorts UFOn som var helt omöjliga att förstå sig på, men med tiden har jag insett att vuxna är precis som de yngre, bara...äldre. Länge ville jag bli äldre, nu är jag rätt nöjd med min ålder, kanske kommer det en tid när jag kommer önska att jag var yngre?

Här kommer de två födelsedagskort jag har tillverkat i veckan. Det första blev jag inte riktigt nöjd med, det känns inte riktigt rätt. Skjortkortet tycker jag dock blev kul.


Rosa cardstock och olika papper som jag har klippt och rivit. Bilden på miss Kitty skrev
jag ut från Internet och färglade med akvareller. Miss Kitty och cirkeln
sitter på 3D-kuddar. Öljetter och rosa tygband.



Beige cardstock, gulrandigt papper som jag har klippt och vikt till en
skjorta med bröstficka. Knapparna och det blåa bandet som jag
formade som en slips har jag sytt med nål och tråd. Kanterna är
streckade med en orange stabilopenna och målade med brun ögonskugga.
Texten och siffrorna är klistermärken.


Insidan av kortet. Jag klippte till en ficka och skrev ut önskarlappen
med skrivare.

Restaurangrekommendation

Det känns som jag har gruskorn i ögonen. Klockan är kvart över ett och jag borde gå och lägga mig. Jag ska bara...

Ikväll har jag varit ut och ätit med min kusin och vän L. Jag trivs bra här hemma, är en av de mammor som stormtrivs med mammaledigheten, men det tycks vara viktigt att komma ut utan bebis ibland. Att få tänka på något annat för en stund är värdefullt och att komma ur mjukiskläderna är rent av underbart. Att jag kan ha mina gamla kläder igen gör inte saken sämre.

Vi var till den nya restaurangen Pepparkvarnen och åt middag. Det var en mysigt inredd restaurang, att sitta där kändes nästan som att vara utomlands. Det serverades tapas. Vi valde 5 stycken olika och det.var.så.gott! Sällan har jag ätit så välsmakande mat på Åland och inte var det speciellt dyrt heller, endast 3 euro per tapas. Till efterrätt valde vi 3 chokladpraliner och kaffe. Till och med kaffet var ovanligt bra. Innan vi lämnade restaurangen öste vi beröm över mat och lokal, så kvinnan bakom disken som jag antar var ägaren såg mycket nöjd ut. Jag rekommenderar Pepparkvarnen! Det fanns inte många platser, så den som vill få plats bör boka.

Vi tog sedan en tur till Dinos och drack varsin öl. Härligt med lite stimmighet, människor, öl och musik. Det finns de som aldrig mer vill gå ut när de fått barn, men jag tillhör inte dem. Jag behöver inte gå ut så ofta och jag dricker kanske mindre nu eftersom jag har en bebis att ta hand om också dagen efter, men jag skulle bli ledsen om någon sade att jag aldrig mer får besöka krogen. Den här gången blev det dock bara en öl och sedan hemfärd i en mycket kall bil.

Pyssel till er!

Här har ni lite pyssel! Fyll i och posta som kommentar till mig!

Nämn något som gjorde dig glad igår:
beskedet om att jag antagligen får ett extrajobb inom min egen bransch
Vad gjorde du kl 08 imorse: låg i sängen och hoppades att Ebba skulle somna om (det gjorde hon inte)
Vad gjorde du för 15 min sedan: kokade kaffe
Det sista du sa högt: "hejdå" till min man
Det senaste någon sa till dig: min man sade "hejdå"
Vad har du druckit idag: vatten och kaffe
Vad var det senaste du åt: dragonkyckling i lergryta
Vad var det senaste du köpte: en electrolux handdammsugare (I love!)
Vad är det för färg på din ytterdörr: vit
Vad är det för väder hos dig nu: snöstorm, -15 C
Godaste glassmaken: hm, jag gillar ju variation...
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nja, snarare på intresse vid första ögonkastet
Sover du tungt: jag tror inte det
Drömmer du mardrömmar: nej, nästan aldrig
Trivs du med ditt jobb: ja, det jag jobbade med innan mammaledigheten trivdes jag med
Favoritklädsel: jag gillar rätt kvinnliga kläder, gärna klack och lite figursytt, modernt men inte övertrendigt. Mest går jag i mjukiskläder dock :)
Favoritlåt just nu: jag är inte speciellt intresserad av musik, lyssnar på radioskvalet bara för att det inte ska vara så tyst...
Vad ser du om du tittar till höger: fortsättningen på vår mörkgråa soffa som slutar i en schäslong och 4 röda och orange kuddar
Vad gör dig glad just nu: Ebba, Ebba, Ebba
Vad ska du göra härnäst: klippa ut lite pappersmallar till scrapbooking
Höger eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: lugn och nöjd
Favoritgodis: Anthon Berg med jordgubb och champagne (nej, det smakar inte sprit och ja, jag gillar mandelmassa)
Kläder just nu: svarta mjukisbyxor, vita sockor, en grå/orangerandig kortärmad tröja och en rosa luvtröja (inte direkt matchande)
Sommarplaner: sommarjobba i juni, ledig i juli, kanske någon resa till Stockholm och Vörå, njuta av värme, sol och bad
Hur många kuddar sover du med: en
Spelar du något instrument: nej, jag har spelat blockflöjt, fiol, gitarr och piano men kommer inte ihåg en enda not
Morgon eller nattmänniska: NATTmänniska
Vad är viktigast för dig: att jag får känna mig trygg, lugn och tillräckligt nöjd
Är du kittlig: nej
Snarkar du: nej
Äckligaste insekten: hm...jag har ingen jättekraftig insektsfobi
Stökigt eller välstädat: välstädat, jag är åt det pedantare hållet
Längtar du mest efter just nu: jag är rätt nöjd som det är, men kanske sommaren då

Har ni förresten läst om pensionerade polischefen Göran Lindberg som är häktad misstänkt för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt av barn? Han har haft flera höga tjänster, bland annat som rektor på Polishögskolan och föreläser i ämnen som jämställdhet och sexuella trakasserier. Hur skruvad är man om man föreläser om det samtidig som man våldtar barn? Kanske man kunde lägga honom under begreppet "leva i en lögn" i Wikipedia? Länk (finns flera artiklar i ämnet där):
http://www.expressen.se/


Nu står hon också!

Plötsligt händer det! Först stod hon på knä och hängde med armarna upp mot soffkanten (vilket bara det är nytt). Jag vände bort huvudet och nästa sekund stod hon på golvet och höll sig i soffan! Min lilla bebis...är ingen bebis!!!

Är det en myt att bebisar sover med rumpan i vädret?

Det här är en rätt lustig sovställning. Filmklipp från idag:



Min vän L berättade igår att det är gratis att åka på en mässresa med Williams buss om man har Ålandskortet. Barnen får till och med komma med utan kostnad! Hejja Williams! Det måste vi givetsvis utnyttja. Frågan är bara vilken mässresa vi ska välja? Jag skulle lätt kunna åka runt på mässor hela våren!

Här är utbudet:

13.3 Vildmarksmässan
Mässa och prova-på-aktiviteter inom friluftsliv, äventyrssporter, fiske, resor och foto.

26.3 Nordbygg
Skandinaviens största mässa med produkter och tjänster för hela byggbranschen.

10.4 Nordiska trädgårdar
Skandinaviens ledande trädgårdsmässa. Seminarier, öppna föredrag och inspirationsutställningar.

23.4 Gastro Nord & Vinordic
Skandinaviens största mässa med produkter och tjänster för storkök, hotell och restauranger. Norra Europas ledande och viktigaste mötesplats för dryckesbranschen.

Nytt för 2010 är temat Trender & Traditioner som genomsyrar hela mässan. Trender som råder inom mat, vin, bröd, service och inredning och hur dessa vävs samman med gamla traditioner. Här får du inspiration och kunskap för att möta framtiden.

17.9 SKYDD 2010
Mötesplatsen för alla verksamma inom skydd och säkerhet. SKYDD är norra Europas största mötesplats för säkerhetsbranschen. Mässan går av stapeln vartannat år på Stockholmsmässan.

9.10 Hem samt Hem & Villa
Inredning, design och konsthantverk för det egna hemmet
Sveriges största mässa för ett bättre boende. Idé- och produktutställning samt seminarier för alla hem- och villaägare.


KISTAMÄSSAN


13.3 Rum & Trädgård
Mässan med allt du behöver för uterum & trädgård. Vårens mötesplats för alla trädgårdsentusiaster och inredningsintresserade.

24.4 Äntligen hemma-mässan
Träffa Äntligen hemma-gänget i verkligheten och få hjälp, tips och råd kring allt som rör hemmafix samt samla inspiration till framtida hemmaprojekt.

8.5 Sportfiskemässan
Renodlad publikmässa för sport- och flugfiske. En aktiv och lärorik mötesplats för alla åldrar – från nybörjare till proffs med allt fiske under ett och samma tak.

Idag har hon med ett sjukt barn som har scrapbutik äntligen plockat ihop mina varor. Bara betalningen kvar nu, så det blir skickat...puh! Hon skulle sända med några extra gratisvaror som tack för för att jag väntade och har haft förståelse. Hon har blivit rejält utskälld av en kund som inte har förståelse för att hennes jobb inte är prio ett när hennes son är döende...har folk ingen empati alls?

Paketet från Nelly.com fick jag skicka tillbaka. Det går inte ens att beskriva hur komplicerat det var att få varorna därifrån. De har ingen service på telefon utan endast över mail och olika personer läser mailen, vilket innebar att ingen visste vad jag ville ha svar på. Efter en veckas mailande dit för att de skulle fixa problemet med den dubbla momsen fick jag frågan "vad är det du vill ha hjälp med? Fungerar inte inloggningen? Här är ditt nya lösenord". Jag blev heligt förbannad och mailade och frågade om det är helt omöjligt för dem att svara, på rätt fråga. Det visade sig att min handläggare haft semester (döh!), men att nej, jag måste betala dubbel moms och söka tillbaka den från dem i efterhand. Det hade inneburit att jag blivit tvungen att söka tillbaka momsen för de kläder jag valt att behålla från Sverige och söka tillbaka momsen för de kläder jag skickat tillbaka från Åland. Så...beställ inte från Nelly.com!

Till något roligare...det verkar som om jag har fått ett extrajobb. Det är inte hundra hundra ännu eftersom det beror på om chefen kommer tillbaka från sin sjukfrånvaro eller inte på måndag. Men det lät positivt och det är inom min egen bransch så det skulle ge bra pengar...ungefär 2 fulla dagar varannan vecka kan det bli tal om, vilket är perfekt för mig! Jag berättar mer om saken när det är klart att det blir av.



Nya trix

Ebba har lärt sig ta sig upp för trappan ikväll:


Billydörrar & en liten Ebba

I fredags var jag till Ikea med pappa. Vi shoppade bilen full, det mesta till honom eftersom han håller på renoverar insidan av sitt hus. Jag köpte mest smågrejer; lådor till förvaring av scrapbookingmaterial, men också dörrar till Billybokhyllorna i arbetsrummet, i följande utförande:



Igår hade jag ont i nacken hela dagen (och idag också...), men kunde inte låta bli att sitta med huvudet böjt vid skrivbordet, i det nu faktiskt väldigt tilltalande arbetsrummet, och scrappa ihop ett kort till en snart 6-årig tjej. Bild på kortet lägger jag i vanlig ordning in på bloggen när mottagaren har fått det.

Min lilla bebis Ebba är inte så liten längre. Igår blev hon 9 månader. Här är en bild från när hon var alldeles nyfödd:


Mammas lilla sötnos!


Jag har det nog rätt bra ändå

Jag fick tag på den försvunna scrapbookingförsäljaren idag. Hennes son är döende i någon njursjukdom som han plötsligt fick återfall i precis när hon plockade ihop min order. Jag hörde honom i bakgrunden och han kan inte vara gammal.

Plötsligt kändes det som om mina bekymmer med diverse postpaket och liknande inte är så stora bekymmer. Jag har ju faktiskt en levande alldeles frisk liten bebis. Jag kan vänta med mina scrapgrejer tills hon orkar sätta dem på posten.

Allt är relativt, är det inte?

Vissa dagar är sämre

Idag har jag haft en sämre dag. När jag vaknade började det med att datorn inte startade. Så ringde pappa och meddelade att det inte går någon morgonfärja på torsdag när vi hade tänkt åka till Ikea i Uppsala. Vi ålänningar är alltså mer eller mindre fast här på holmen under veckorna när Ålandsfärjan är på dockning! Jag fick genast lust att flytta från ön. Eckerölinjen går, men inte förrän kl. 1 på eftermiddagarna. Med posten kom en sådan där uthämtningslapp som meddelade att mitt paket från Nelly.com har kommit. Det kom med meddelande om att jag måste betala moms, vilket alltså innebär dubbel moms (+70 euro!) med den redan påslagna svenska momsen. Detta trots att jag varit in till posten och frågat om jag kan beställa från Nelly.com/Linusochlotta.com utan att hamna på dubbel moms och även mailat Nelly.com i samma ärende. Båda gångerna har jag fått svaret att jag kan beställa och att det sköts på samma sätt som H&M, Ellos och andra postorderföretag. Så nu är ju det där en soppa jag måste reda ut. Sedan har jag försökt få tag i en försäljare på en scrapbookingbutik som gått under jorden. Jag beställde varor över Internet för tre veckor sedan, men fick inget svar. Jag mailade men fick inget svar. Så jag mailade igen men fick inget svar. Så jag ringde och då sade försäljaren att hon skulle skicka uppgifter om betalning efter lunch, men tror ni hon skickade några uppgifter? Så jag ringde igen. Då svarade hon att det skett någon jättekris, både personlig och för företaget, precis när hon höll på plockade ihop min order och att hon behövde några dagar för att samla sig. Det är nu en vecka sedan och jag får inte tag på henne ens för att avbeställa...

Suck.

När jag kom hem från träningen ikväll hade min man bakat källarfranska och ett betydligt mer jäst grekiskt bröd med festaost och oliver än det jag bakade häromkvällen. Det var dagens postiva, för det var riktigt gott och det luktade härligt här hemma av baket...

Tomorrow will be a better day. Då kommer min kusin A hit på fika på dagen. Det är trevligt med trevliga kusiner och jag har en hel hög  av den varan.

Have an ice day!

Idag har det varit en trevlig dag. Först promenad och fika med vännen L, god paella till middag och sedan besök av en annan vän L. Precis som det ska vara.

Kompisen M som fyllde 28 år förra veckans torsdag har nu fått sitt kort som jag scrappade förra veckan. Jag lägger upp bilder. Idén är snodd från en annan scrappare. Mitt mål är att börja producera egna scrapalster så småningom, men eftersom scrappande på den här nivån är rätt nytt för mig och det tar all min hjärkapacitet bara att klura ut alla olika tekniker börjar jag med att kopiera andras alster...


Fina papper, en bra sax, lim, 3D-kuddar för den upphöjda effekten och
knappar behövs till detta. Kanterna på snön har jag emobossat. Gubben
och snöstjärnan har jag skrivit ut från Internet, kalkerat till akvarell-
papper och gubben målade jag sedan med akvareller.




Vad tror ni förresten om att öppna egen Internetbutik som säljer scrapbookingmaterial till ålänningar (som slipper frakt och dubbel moms), kort jag har tillverkat och webdesigntjänster? M kläckte precis den strålande idén, kanske det vore något? (Jag måste förstås gå en webdesignutbildning först, men det är ju en baggis i sammanhanget :)


Ugnsbakad laxfilé med smördeg

Min bror D och hans nygravida (ja, nu får jag berätta!:) sambo S var till oss på middag igår kväll. S är kock och en riktigt skicklig sådan, vilket har lett till att vi oftast bjuder in oss till dem för att få tillgång till hennes läckra mat (och efterrätter...!). Den här gången var det dock vi som ställde till kalas. Efterrätten bestod av ostbricka och huvudrätten var ugnsbakad laxfilé med smördeg, i bästa Michael Björklund/Strömsö-stil. Jag tänker inte alls ta åt mig äran för den här smaskiga saken, utan det ska min man göra som tillredde den.

Ugnsbakad laxfilé med smördeg



Till 4 portioner

4 bitar lax á 150 g
4 smördegsplattor tex 5 x 5 cm
1 lättvispat ägg
100 g champinjoner
1 dl skalad och hackad gul lök
2 msk knaperstekt bacon
1 msk tomatpuré
200 g Philadelphia färskost
ev. dill till garnering
salt
nymalen svartpeppar

Inbakad fisk blir lätt degig. Vätskan från fisken blandas med smördegen och det hela blir en enda sörja. Genom att baka smördegen och laxen skilt för sig uppnår man ett betydligt bättre resultat. Smördegen blir krispig och laxen saftig – en verkligt festlig och lättlagad rätt.

Lägg smördegsbitarna på en plåt på bakplåtspapper. Pensla mitten av smördegsplattorna med lättvispat ägg (om man penslar på kanterna reser sig inte plattorna) och baka dem sedan i ugnen på 175° till de är gyllenbruna, ca tio minuter.

Fräs champinjonerna i lite smör tills all vätska är borta och champinjonerna är gyllenbruna. Tillsätt den hackade löken, bacon och tomatpurén. Vänd sist ner färskosten. Smaka upp blandningen med salt och peppar. Salta och peppra fiskbitarna och lägg dem i en ugnsfast form. Fördela färskostblandningen på laxbitarna. Baka dem i ugnen 150° tills laxens innertemperatur är 48°.

Skär de bakade smördegsplattorna på mitten och lägg de bakade laxbitarna på den ena biten. Toppa med den andra smördegsbiten och garnera med lite plockad dill.

Servera till exempel med pressad potatis.

Årskalender och lek

Häromdagen gjorde jag en årskalender. Jag saknade svart papper till ramen så jag kunde inte göra den färdig, men nu har det införskaffats och kalendern är klar. Jag lägger upp bilder på den, men jag vill också passa på att säga att jag sällan har egna kreativa idéer. När det gäller allt från matlagning till syprojekt till scrapbooking eller annat så är min idé allt som oftast snodd från någon annan eller någon annanstans ifrån, som en bok eller Internet. Vissa gånger är mina projekt närmast kopior av andras och andra gånger kraftigt förändrade.


Fina papper gör halva jobbet till såna här projekt. Lite lim, små stenar
och
siffror som jag kalkerat. Två små öljetter som kalendern ska
hänga i har jag satt fast i de övre hörnen
.




En bild på Ebba och min kära make från imorse lägger jag också upp. Är det inte trevligt med pappor som leker med sina barn? Jag blir lite extra kär i min man varje gång han bryr sig om Ebba.


Recept på bröd, Ebba med tygklossarna & grattis

Ikväll har jag bakat bröd och det blev riktigt gott. Jag gjorde misstaget att lägga i kylskåpskall fetaost och oliver, så degen jäste inte riktigt som den skulle. Kanhända blir brödet torrt när det svalnat därför, men i övrigt smakade och framför allt doftade det ljuvligt.

Grekiskt bröd med oliver och fetaost
1 bröd



8 dl halvgrovt vetemjöl plus extra att pudra med
1 tsk salt
1,5 tsk extrafint strösocker
1 tsk torrjäst
2,5 dl fingervarm mjölk
1 1/4 dl urkärnade svarta oliver, hackade
55 g fetaost, smulad
2 msk olivolja plus extra att pensla med
1 tsk färsk timjan
0,5 tsk torkad oregano

1. Blanda mjöl och salt i en skål och rör ner socker och jäst. Tillsätt den fingervarma mjölken. Rör ordentligt med en träsked tills degen börjar samlas och knåda den sedan för hand tills den släpper skålens kanter. Stjälp upp den på en lätt mjölad arbetsbänk och arbeta in rumsvarma oliver och fetaost. Knåda den sedan rejält i ytterligare 5 minuter eller tills degen är slät och elastisk.

2. Pensla en skål med olja. Forma degen till en boll, lägg den i skålen och dra en plastpåse över skålen. Låt degen jäsa i 1 timme eller tills den blivit dubbelt så stor.

3. Pensla en rund kakform med olja. Stjälp upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Forma degen till en 20 cm stor rund limpa och lägg den i formen. Dra en plastpåse över formen. Låt degen jäsa i 45 minuter.

4. Sätt ugnen på 200C. Pensla brödets ovansida med olivolja och trö örter över det. Grädda i 35-40 minuter eller tills det är guldbrunt. 


Jag har förstås hunnit busa med Ebba idag också. Det är ju viktiga grejer det. Hon har börjat med ett nytt "inandnings"-ljud när någonting är roligt och till den kategorin räknas att slå ner tygklossar som jag staplar.




Jag vill också passa på att säga grattis till Sofie och Peter som fått en ny liten Vilma. Deras son Victor dog 1 år och 7 månader gammal i cancer (neuroblastom) 14 april 2009 och jag följer Sofies varma och sorgsna blogg. Äntligen har familjen fått lite ljus i livet igen. Jag önskar dem all lycka med nya bebisen! Länk till bloggen är: http://denstarkastestjarnan.blogg.se/

Målade väggar, planerad kryssning & lotto

Jag har målat om arbetsrummet i helgen. Det var vitt och sterilt och nu är det beige och varmt. Riktigt lyckat! Det förvandlades till ett rum man gärna sitter och arbetar i, vilket var målet. Riktig enkelt var det inte att måla eftersom där var fullt med möbler. Bokhyllorna flyttades runt på golvet ett antal gånger för att jag skulle få plats och ljus att måla, så en del repor finns och förblir nu på golvet. Men det var det värt. Jag funderar på att måla om hallen också, även den beige men ljusare än arbetsrummet. Jag kommer aldrig bli klar med det här huset. Jag har även kommit på att jag vill kasta ut en massa (nya!) möbler och köpa gamla sådana och rusta upp dem istället, för att få in den gammaldags charmen som motpunkt till den moderna funkisen som dominerar här. Om jag var miljonär, då skulle jag inreda ihjäl mig.


Arbetsrummet före förändringen





Och efter förändringen, nu är det beige!



Jag lägger också upp en bild på det jag målade på väggen i Ebbas rum i höstas.


Djungeldjur från golv till tak


Jag har också hunnit scrappa lite idag. Jag har gjort ett kort, men jag väntar med att lägga upp bilder på det tills det har anlänt i mottagarens postlåda.

På kvällskvisten kom grannen in och bjöd med oss på kryssning med Birka den 6 februari! Det ska bli riktigt riktigt skoj! Makens mamma ställde direkt upp som barnvakt, så den biten är också löst. 6 vuxna grannar och en snart tonåring borde vi bli om jag inte räknat fel. Jag har varit på kryssning med Birka förut, eftersom makens mamma arbetar där brukar vi få åka gratis. Det är alltid roligt och maten brukar smaka bra. Vi gillar att dansa också, vilket är en fördel på kryssningar.

Jag har förresten glömt att berätta! Häromdagen kom min man hem och lade en stor hög med sedlar i min famn. Han hade inte rånat en bank, nej, utan vunnit på lotto! 5 rätt med joker blev 750 euro! Inte illa pinkat!

Jag känner att det här kommer bli ett bra år.


syster yster, Ebba, vikt & extrajobb

Min 12-åriga syster T är och hälsar på hos oss. Hon kommer hit några dagar nu och då och denna gång kom hon i söndags och planerar att åka hem idag innan middagen. Hon är i en trevlig ålder just nu, det går att prata med henne, hon förstår spelregler så det är kul att spela kort och yatzy och dylikt men hon har ändå inte tonåringens uppstudsighet. I det här ögonblicket sitter hon i närheten och spelar Playstation- Sonic Heroes. Det är helt omöjligt att spela mot henne, hon vinner alltid.

Igår var vi ut i vintervädret, med Ebba i pulka. Hon förstod inte alls det roliga med att sitta i en sån där konstig sak och bli dragen i ett snöre. T och jag gick en bit och Ebba somnade i pulkan. Hon satt som en liten hösäck med huvudet bakåtlutat, med bara ett lågt ryggstöd. Om det varit jag hade jag fått ont i nacken.


Vad är det här för konstigheter?

Häromdagen var min kusin L hit. Ebba har kommit på att hon kan sträcka upp armarna över huvudet och det här tog L fasta på. Således ropade L ungefär "åheej" och sträckte upp armarna i luften och Ebba gjorde likadant och såg överlycklig ut. De är lustiga de här bebisarna.



I övrigt så har jag tagit tag i det här Viktklubbandet nu igen. Men döm min förvåning när jag ställde mig på vågen igår- jag har gått ner 1,5 kg under julen!!! Det kan inte finnas någon annan förklaring än att jag har tappat mina muskler... Nu har jag i varje fall bara ca. 2.5 kg kvar jag absolut ska gå ner. Det känns ju riktigt rimligt det.

Jag har också skickat iväg några mail till vissa arbetsplatser för att se om jag kan få tag i något extrajobb. Jag planerar att vara hemma med Ebba till hösten 2011, men för att fixa det behöver jag extrajobba lite grann under åren och också jobba heltid i juni månad både detta år och nästa. Kanske kan jag bli hemma så länge då, bara inte bostadsräntorna skjuter i höjden allt för mycket. Hör gärna av dig om du känner till något vettigt extrajobb!

Året som var

När jag ser tillbaka på det år som varit ser jag en livsomvälvande förändring. Att bli mamma förändrar en i grunden. Kanske har jag blivit den det är meningen att jag ska vara. Prioriteringar, värderingar, mina vardagliga dagar- allt är annorlunda. Varenda detalj med Ebba är bra, ingenting önskar jag att vore annorlunda. Om jag fick skulle jag frysa tiden här och nu, för bättre än så här kan det aldrig bli.

En slideshow med bilder från det gångna året kommer här. Håll till godo, vänner.



Nyårsafton

Igår firade vi nyårsafton hos grannarna. Kvällen kändes mycket lyckad, allting var alldeles lagom. Maten var god, fyrverkerierna många, alkoholintaget lagom och sällskapet trevligt. Och så hade vi ju kallt och snö, precis som det ska vara. Ebba var förstås med oss hela kvällen, men raketer såg hon inga för då låg hon inne i vagnen och sussade.

Jag lägger upp ett filmklipp på Ebba från nyårsmiddagen.




RSS 2.0