Ebba GÅR och vill klä på sig själv!

Jag har jobbat hårt den här helgen; dragit ris, eldat och sått gräs. Jag har ont i halsen och det finns en risk att mitt halsonda blir värre med tanke på att jag släpat ris hela dagen, med en svettvåt rygg i blåsten. Jag vill inte alls bli förkyld nu. Kommande vecka är sista veckan jag är ledig, sedan jobbar jag 80 % resterande delen av juni.

Jag har en hel massa jag borde hinna göra innan det är dags att arbeta. Imorgon ska jag åka till stan, köpa flytväst och simringar åt Ebba, inhandla lite träd, buskar och blommor samt diverse annat. Ringa grävaren och plåtkillen ska jag också göra. Ebba har släpat hål på 6 par byxor de senaste två veckorna, eftersom hon har tagit sig fram med ett knä i backen. Jag måste köpa nya brallor åt henne.

Igår satt jag och maken på golvet tillsammans med Ebba. Plötsligt gick hon! Nu promenerar vår lilla flicka runt i huset, på små hjubenta vinglinga ben. No more trasiga byxor! Här kommer bevis:



Ebba vill helst kunna allt NU, att kunna klä på sig själv samma dag man lär sig gå är ju ett måste! Se själva:


Det är på vippen - snart går hon!


Sommaräventyr

Färja tur/retur och hotell i Tammerfors är nu bokat 5-7 juli! Vi stannar där två dagar innan vi åker vidare till Vörå där makens föräldrar har stuga. Förhoppningvis bjuds på vi på soligt väder och i så fall ska vi besöka nöjesparken Särkenniemi och åka ut med båt till en närliggande ö. Till Åland kommer vi igen 15 juli. Det ska bli skoj, på sommaren behövs äventyr!

Jag har varit på jobb idag och detsamma blir det de två kommande dagarna. Kvällarna spenderas troligen i trädgårdsarbetets anda.

Förresten så såg vi fyra filmer häromdagen när det regnade. Det är väl rätt många? :) Sista filmen blev det lite segt...

Nu kom Ebba hem, hon har varit med sin farmor på vårmarknad idag.

Baj, baj!




Så skönt med regn

Det regnar idag. Så skönt. Jag känner mig helt impregnerad av sol och längtar efter att sätta mig i soffan under en filt, äta godis och se på en bra film. Vi har Avatar, kanske det är dags för den 3 timmar långa filmen idag.

Maken kom hem inatt, också det är skönt. Det känns som om jag har tagit hand om Ebba själv en hel livstid. Jag behöver lite avlastning, någon annan som städar efter hennes vilda matorgier, tvättar bajs och vyssjar till sömns. Som förälder måste man alltid orka, oberoende av hur trött man är, även om man har lust att göra någonting annat. Förra natten var hon vaken och skrek mellan kl. 1-5.15, då hade jag lust att säga upp mig, speciellt som jag var ensam hemma. Hon vaknade halv tio morgonen efter, alltså igår, pigg som en mört. Jag kände mig mera trött.

Trots tyngden så önskar jag dock inget annat. Vad glad jag är för Ebba. Glada, mjuka, älsklings-Ebba. Vad vi ska leka i sommar, gunga ännu mer och äta lite sand på stranden.

Här kommer en bild från fredagens tur till Kastelholm. Vi promenerade runt slottet tillsammans med kusin L och drack medhavt kaffe och åt bullar på en bänk på vägen.


Lova & Tusen strålande solar

Jag tänkte rekommendera en bok jag har läst. Sedan gick jag in på Anna-Marias blogg, som jag ofta gör och läste till min förskräckelse att hennes 6-åriga dotter Lova nu har somnat in. Det började med en cancer, opticus gliom, som verkade vara möjlig att bota. Sedan dess har ytterligare en cancerform hittats och det hela slutade på värsta tänkbara sätt.

Jag känner med familjen. Det skulle vara en mardröm att förlora ett barn. Sedan jag själv fick barn kan jag känna den enorma förlusten i ryggraden utan att ha upplevt den.

Min första tanke var att inte skriva om boken jag läst, utan att ägna inlägget bara åt Lova. Sedan tänkte jag om, för sådant är ju livet, att det i samma stund finns människor i stor sorg och andra som lever glatt och lyckligt, eller som bara helt enkelt har läst en bra bok. Vi samsas alla under samma tak och hoppas på att få fortsätta vara eller någon gång bli lyckliga och nöjda.

Boken jag har läst heter Tusen strålande solar och är skriven av Khaled Hosseini. Samma författare har också skrivit boken Flyga drake, en annan strålande välskriven bok.

Boken Tusen strålande solar beskriver Mariam, som bara femton år gammal, fattig och utan utbildning, tvingas resa till Kabul för att gifta sig med en trettio år äldre man. Efter nästan tjugo år i ett kärlekslöst och våldsamt äktenskap får Mariam sällskap av den unga Laila, hustru nummer två som tvingas glömma sin kärlek till grannpojken efter att hennes föräldrar dött i ett bombdåd. De båda kvinnorna kommer varandra allt närmare, medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet i hemmet och på Kabuls gator. De blir som systrar för varandra och deras vänskap förändrar till sist inte bara deras liv, utan också den kommande generationens liv.

Det är en mycket välskriven bok, språket är närmast melodiöst och ger en levande, kraftfull och ärligt brutal och samtidigt varm bild av Afghanistan, dess sorgliga historia, familj, vänskap och kärlek. Den beskriver en politik som förgör, kvinnornas kuvade utsatthet, männens grymma makt men också en inre styrka och kärleken som en förlösande kraft. Författaren har en förmåga att beskriva människans inre liv så att läsaren får en känsla av att ha lärt sig någonting viktigt. Det är en bok att leva med, att uppleva, som finns kvar på näthinnan när sista bladet är vänt.

Gräsänkling

Maken har åkt till Helsingfors för stafettkarnevalen. Han kommer hem natten till söndag, så tills dess är jag gräsänkling. Samma sekund han stiger utanför dörren saknar jag honom, vilket ju är rätt pallrigt med tanke på att han inte sitter fastlimmad vid hemmet i övriga fall heller. Att jag saknar honom lite extra just nu kanske är något befogat dock eftersom han har varit borta mycket de senaste veckorna. Det är fullt upp i lärarbranschen i maj månad. Det är knappt så Ebba vill kännas vid sin pappa när han kommer hem, hon vill bara vara i min famn. Ett tecken på att han är borta mycket månne...?

Jag hoppas på bra väder imorgon dag så jag kan lapa ännu lite sol. På kvällskvisten kommer kusin L hit, vi har tänkt oss en tur till Bastö för att äta Italiensk glass som serveras där. Lördag går också i matens tecken, en tur till restaurang Ångbåtsbryggan med familjen E-J väntas.


Sol sol sol!

De lovade regn idag, men sol fick vi! Om möjligt är jag ännu mer kräfta idag än vad jag var igår. Ebba som i vintras var en inne-bebis accepterar för närvarande att vara utomhus om jag aktiverar henne. Att sitta stilla en stund på altanen (om hon inte sover) kan jag drömma om, då hon försöker hoppa över kanten om jag släpper henne lös. Eftersom jag gärna är ute i solen har jag försökt hitta på diverse aktiviteter idag, där ingår två promenader, bad i poolen, gunga och flera måltider.


Att plaska utomhus var ju rätt skoj!


Och nya gungan är kul, speciellt roligt är det att se på när mamma
gungar, då kiknar Ebba av skratt!



Ebba vill äta själv. Hon spottar ut maten i hakklappen och äter den
därifrån med händerna. Det mesta hamnar på golvet, just idag på
altanen.

Röd som en...

Herregud, jag ser ut som en kräfta!



Idag har jag ätit frukost, lunch och middag ute, tagit två promenader, ätit glass, grävt ner buskar och till och med legat i solstolen en stund. Ute. Det syns.

Bloggtorka

Här rådet bloggtorka just för närvarande. Jag jobbar hårt i trädgården, vilket syns på de stora sår det åsamkat mig i högra handen. Hur intresserade kan ni vara av att höra om tistlarna i min gräsmatta eller upprepningar av diverse trädgårdsplaner? Jag tror helt enkelt det får vara torrt ett tag och så återkommer jag senare igen.


öööökentorrt

Shopping, shopping, shopping!

Helgen är slut och jag har sovit. Vad trött man blir av att resa, det blir lätt intensivt och tidiga morgnar.

För att återgå till helgbestyren så har vi alltså varit i Stockholm och hälsat på vänner. Fredagkvällen bjöd på mycket god indisk mat och en servitör vars högsta mål var att charma Ebba så han fick ta upp henne i famnen. Efter att hon slagit bort hans händer diverse gånger lyckades han faktiskt.

Lördagen bestod av shopping då vädret inte tillät mycket annat. Jag köpte en brun läderjacka på Mango som jag bara ääääälskar! Jag har aldrig haft en läderjacka förut, men alltid velat ha. God mat, magknip och en hyrd film ingick också detta dygn.


Min jacka

Söndagen åkte vi till Täby för ytterligare shopping. Nu har vi kläder åt oss alla tre för vår- och sommar. Morsdagsmiddagen tog vi ombord på färjan.

Summan av kardemumman blev en lyckad helg. Nu är det dags för vardagsbestyr igen.


Ut och resa

Imorgon åker vi till Stockholm och vännen/kusinen E med blivande man J. De bor på Kungsholmen, 5 minuters gångväg från Cityterminalen, så att säga att det är ett perfekt läge för visiter är inte att överdriva. Dessutom är de väldigt trevliga människor som vi gärna besöker. Imorgon kväll blir det restaurangbesök tillsammans, vi ska till den Indiska restaurangen Shanti. På lördag blir det möjligtvis någon form av sightseeing beroende på vädret. Söndag ska vi rå-shoppa i princip alla vår- och sommarkläder vi behöver till tre personer.

För att liksom jobba ikapp de dagar vi förlorar i arbete här på gården nu när vi åker bort har jag kört järnet de senaste dagarna. Jag kan räkna till 1-2-3-4-5-6-7 (!!!) blåsor i ena handen och 1 jättestor vätskefylld blåsa samt 2 sår i den andra, det pga envist lövkrattande. Fortfarande är största delen av framsidan okrattad. Jag har också oljat största delen av altanen samt städat huset och maken har byggt färdigt trädgårdskomposten och en gungställning åt Ebba tillsammans med sin far. Ebba har suttit i vagnen och tittat på alla våra bestyr, hon är en snäll och lättskött liten flicka.

Nu  kaffe!


Ytterligare linne till försäljning

Detta linne vill jag också sälja:


Logg-linne, storlek L, använt en gång, 5€.


Vårstress och klädförsäljning

Jag blir lite lätt stressad av det faktum att vår och sommarsäsongen är så kort, det är mycket som ska hinnas med. Igår var jag i varje fall och gjorde ungefär 712 000 ärenden, bland annat köpte jag olja till altanen och utemöblerna och besökte den nya trädgårdsbutiken Solfrukt där jag inhandlade kogödsel till bärbuskarna och lyckades få första tjing på 8 pallkragar (odlingslådor) som väntas komma nästa vecka.

Jag oljade sedan utemöblerna, deklarerade och dirigerade maken när han byggde en trädgårdskompost och en sypall. Vi har en förhöjd bänk i tvättrummet där det är meningen att jag ska sy, men jag har inte nått ner till golvet med fötterna förrän nu när jag har en pall...

Jag har lagt in en massa kläder till försäljning i tidningarna. Jag köpte en hel del kläder efter graviditeten, helt enkelt för att inte behöva gå naken, men de är ju ohjälpligt stora nu då förstås. Många paltor är använda en gång eller helt nya, så de är rena fyndet för den som köper. Maken har blivit större och kan inte ha sina kläder så en del av hans kläder säljer vi också. Även golfbag, klubbor och skor har jag till försäljning. Jag har insett att det inte blir något av min golfkarriär.


Svart golfbag "Open" med handduk använd 5-6 gånger
samt golfklubbor för nybörjare (lång dam eller herre)
använda 2 säsonger. 70€.



Golfskor dam använda 5-6 gånger, storlek 39. 15€.


Ballerinaskor, storlek 40. Aldrig använda. 8€.


Amningskudde, aldrig använd. Nypris 399 kr. 20€.


Snapsglas 7 st. med bricka. Aldrig använda, i
förpackning. 8€



Dokumenthållare. Aldrig använd. 4€.


Humorböcker, svenskspråkiga. I nyskick. 3€/st.


Lång tjock ylle/akryl halsduk. Aldrig använd. 4€.


Bruna strumpbyxor M och L, aldrig använda. 4€/pak.


Linne, storlek 42, aldrig använt. Jag kommer inte
ihåg exakt vad det kostade, kanske 50-60 €. 18€.



T-skjorta herr, storlek M. Använd ett fåtal gånger. 5€.


Svart figursydd herrskjorta, Jack & Jones, storlek M,
använd 1 gång. 8€.





Svart figursydd herrskjorta, storlek M, använd 2
gånger. 6€.



Brunrandig figursydd herrskjorta, storlek M. 4€.

Resten av kläderna som jag satte in för försäljning hoppas jag att jag fått en köpare på idag, om inte så lägger jag in dem på bloggen senare.

Valborg och Ebba kan!

1 maj idag. Det är varmt i luften, trots blåsten. Det känns att det är vår.

Gårdagen firades i goda vänners lag. Mer specifikt ställde vi till knytkalas hemma hos oss. Vi eldade ris på gården och åt gott på altanen. Det var mycket trevligt, ibland blir det bara så där extra bra. Några gick tidigare, vissa blev kvar till halv 12.


Linda och svärfar Ole låter sig väl smakas. Potatissallad, grillad korv, diverse
röror, sallad, gott bröd och mjöd
stod på menyn.


Makens bror Micke och Dan 1.


Dan 2, min bror vill säga.


Det är till att börja i tid.


Efterrätten åt vi inomhus, det blir rätt kallt på kvällskvisten den här
årstiden.


Idag har svärisarna och makens bror varit här och ätit av den överblivna maten. Jag passade på att filma Ebba som har lärt sig följa uppmaningar. Hon pratar bland annat i telefon i sin hand. Hallå, hallå! Se klippet nedan!


RSS 2.0