Mustig cajungryta med kyckling
Jag har ett recepttips till er! Den här rätten, den smakar mumma vill jag lova! Kycklingen och den starka korven gör sig verkligen tillsammans.
Mustig cajungryta med kyckling
450 g kycklingfilé, strimlad
2 msk kinesisk soja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olja
1,5 tsk (eller mindre) chilipulver
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 st lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
0,5 dl grädde, valfri sort
3 st chorizo
Mustig cajungryta med kyckling
450 g kycklingfilé, strimlad
2 msk kinesisk soja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olja
1,5 tsk (eller mindre) chilipulver
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
3 st lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
0,5 dl grädde, valfri sort
3 st chorizo
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och sallad.
Kommentarer
Trackback