Middag i dagarna tre

Man kan nästan säga att vi har festat i dagarna tre. Åtminstone har vi haft middag hemma hos oss i dagarna tre, med sällskap, god mat och alldeles för mycket efterrätt.

Midsommardagen fick vi som sagt besök av våra midsommaraftonsgäster igen. Jag lagade blåbärs-hallonpaj och vi fikade, såg en film och åt sen upp den överblivna maten. Trötta var vi allesammans så även om vi hade trevligt bröt vi upp rätt tidigt. Det tycks ta på krafterna att fira midsommar, alkohol och sena kvällen gör sitt.

Denna dag har vi spenderat tillsammans med grannarna. Vi är fyra nya hus här i ett område och grannarna träffas med jämna mellanrum. Den här gången kläckte någon den lysande idén att vi skulle åka ut med båt och lägga oss på någon klippa och sola och äta gott. Jag som inte varit ut med båt på flera år och längtat lika länge hoppades verkligen att det hela skulle bli av och när vi vaknade imorse var det soligt väder, om än rätt blåsigt och något kallt.

Vi åkte ut med två båtar, 8 grannar, till en bergsklack. Ebba stannade hemma med sin farmor. Till en början var det nästan lite kyligt men det mojnade och blev varmare. Efter att vi fikat föll grannflickan så tokigt att hon rev upp ett stort sår över halva foten, så familjen fick ta sig pick och pack och åka mot akuten. Resten av oss solade hela dagen och jag tog till och med sommarens första dopp! Och det var varmt i vattnet! Vi åkte hem till oss och åt middag tillsammans, ifall familjen olycka skulle hinna tillbaka från akuten hungriga.


Maken i båten på väg mot bergsklacken. I bakgrunden syns vårt hus.

Imorgon ska jag på jobb. Jag har fyra dagar kvar, sedan behöver jag inte jobba igen på 1,5 år om jag inte vill. Från hösten ska jag studera och det ska bli roligt!

Midsommarafton

Midsommarafton känns mycket lyckad! Vad skönt det är när något har planerats och sedan blivit bra. I år firade vi hemma hos oss tillsammans med familjen E-J och min bror med sambo. Jag kände mig skeptisk innan, var lite småorolig för att det inte skulle bli roligt att vara på landbacken, i synnerhet vid dåligt väder. Men vädret blev bra, alldeles perfekt egentligen och vi hade trevligt på altanen.


Midsommarstången reses på Solbacka i Saltvik.


Make, bror Dan, sambo Susanna, Dan och Ebba.


Ebba som inte var allt för intresserad av kransen.


Ringdans runt midsommarstången.


Ebba dansar med maken


Härligt goda midsommarmat!


Och kubb förstås!
Emil på kvällskvisten.

Idag ska jag baka en paj. Gårdagens gäster kommer nämligen tillbaka för fika och uppätning av matresterna. Imorgon blir det båtutfärd med grannarna i de två närmaste husen, om vädret tillåter. Jag har inte varit ut med båt på flera år och längtat lika länge. Hoppas det blir av!


Bizzy bee

Det är inte klokt vad vi har hunnit med mycket den här veckan. Jag tycker hela våren har gått åt till underarbete i trädgården som ändå inte syns, men nu j-vlar har det tagit fart och vi kan äntligen få lön för mödan och se resultat! Den här veckan har vi klippt gräs, fixat grönsaksland och odlat, målat hela huset förutom baksidan, målat hussockeln och ändorna på stuprören, lagt tråd till automovern (gräsklipparen) runt halva trädgården, skyfflat jord och krattat ut, sått gräs fläckvis, byggt stomme till altan på baksidan och börjat bygga lock, klätt om stolarna i köket, planerat en kusinträff, planerat midsommar som ska firas hemma hos oss i goda vänners lag och grävaren har varit hit och fixat till kanterna på tomten och fyllt förrådsgrunden med grus. På dagarna har jag också hunnit jobba åt Sund!

Snacka om att jag är mör i kroppen och snacka om att jag är röd på ryggen och i knävecken! De har varit i solen hela dagen idag när jag stått på stegen. Nu kan vi ta midsommar med gott samvete. Jag har redan börjat med en lonken och den sitter väldigt fint!


Maken målar hus. Men det är faktiskt jag som har målat nästan hela
huset, han bara några få plankor :)Färdigt målat! Altanen ska byggas in med vågrätt virke ännu och det
blir en trappa där vinkeln är bruten.Altanen på baksidan. Där den är som högst ska den byggas in med
spaljé. Sammanlagt blir altanen närmare 140 kvm stor (!), inte för att
vi har storhetsvansinne utan för att vi har flera ytterdörrar som alla
kräver en utgång...Odlingslådor a.k.a grönsakslandet! Här ska det bli sallad, rädisor,
ärter och annat gott! Längst fram står en björnbärsbuske.Vid sidan av odlingslådorna, på grusrutan, ska det byggas ett 15 kvm
förråd. Om det blir i höst eller nästa vår vet vi inte ännu.


Jag har också fått i uppdrag att tillverka inbjudnings- tackkort, festprogram och placeringskort åt grannarna som gifter sig i augusti. Förra veckan gjorde jag 32 inbjudningskort tillsammans med den blivande bruden. De blev väldigt lika våra egna inbjudningskort till vårt bröllop, men ett vinnande koncept...
Till sist vill jag önska er alla en RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR! Ta hand om er och håll tummarna för att det vackra vädret är här också imorgon...!Målfärg på näsan

Jobba på dagarna, fixa odlingslådor med jord och så grönsaker, måla hela huset, fixa tomtkanterna, lägga tråd längs hela trädgården för att att få igång Automovern (gräsklipparen), bygga altan och räcke på baksidan, planera midsommar som ska firas hos oss, städa huset...jodå, allt på en gång, precis nu, helst ska allt vara färdigt innan vi åker till Vörå 5 juli! (Jag kan se att jag har en prick vit målfärg på näsan, måste gå och skrubba den).

Jag tog mig tid att se på prinsessbröllopet igår. Oj, så vackert det var! De lyste verkligen av äkta kärlek! Daniels tal till Victoria var...ja, värdigt en prinsessa, precis det alla flickor vill höra.
Uppis

Gårdagen bjöd på en dagstur till Uppsala, tillsammans med tre andra tjejer. Vi tog morgonfärjan, vilket betydde uppstigning före klockan 6. Jag var ovanligt suddig i ögonen, till och med med tanke på det, men det blev bättre efter bilfärden till Uppsala då jag vilade ögonen en stund. Vi var till Ikea, shoppade i Gränby köpscentrum och åkte sedan till Fyrishov för ett välbehövligt bad. Till Fyrishov har jag aldrig varit förut. I sexan var klassen dit på klassresa, men mamma och jag försov oss och missade färjan... Jag trodde Fyrishov skulle vara större, men för oss vuxna räckte det ju förstås bra. På färjan tillbaka till Åland åt två av oss buffé, medan de andra två satt i kafeterian och var mer eller mindre sjösjuka. På nattkvisten besökte vi Arken, praktiskt taget nykter, men nog dansant.

Idag har jag varit trött. Det trots att jag sov till klockan 1. Nästa vecka jobbar jag måndag till torsdag. Borde gå och lägga mig för att orka upp imorgon.

Sånt gillar vi!

Maken var på avslutningsmiddag med kollegorna igår. Han är lärare och har nu sommarlov. Eftersom han kom hem sent inatt hade jag tänkt stiga upp med Ebba imorse, men när hon vaknade klockan 8 studsade maken upp som en gummiboll. Jag låg kvar i sängen. Klockan tio kom han plötsligt med en överraskning; frukost på sängen! Då hade karlsloken stekt äggröra, bacon, brett mackor, kokat kaffe och plockat på bricka med yoghurt och diverse! Sånt gillar vi!!!

Jag frågade till och med om han varit otrogen inatt eftersom han kommit på såna idéer. Maken skrattade lite nöjt så där, så jag gissar att han bara är väldigt glad över sitt sommarlov (eller om han tycker hemskt mycket om sin underbara fru, jag vet inte).

Annars har vi fixat på gården idag, druckit kaffe och ätit glass med svärisarna och varit en sväng till stan för middag på minigolfrestaurangen och en stunds strosande längs gatorna i den Åländska självstyrelsens namn. Det var typ vi och några pensionärer, inte speciellt mycket action där inte.

Examenskalas

I lördags var vi på examenskalas. Min kusin gick ut Lusse och det firades i trädgården på Möckelö. Det var lagom trevligt och trots blåst gick det bra att sitta ute. Ebba, som ju precis har lärt sig gå, stod först som fastfrusen i marken men vågade efter en stund trampa omkring på gräsmattan i sin fina vita klänning.


Hedersgästen Rickard!


En samling gäster, jag med Ebba i famnen.


Min mormor Carita och min brors Sambo Susanna.


Syskonkärlek! Mina kusiner Micke, Linda och Andreas.


Sötaste Ebba!


Ebba med maken. Finns det något sötare än ett barn som just
lärt sig
gå?


Äntligen friskare!

Ebba mår bättre idag, halleluja! Förkyld är hon förstås, men febern är borta och energin tillbaka. Hon verkar tycka att hon igår sov nog också för idag. Igår vaknade hon klockan 12 och sov sedan mellan 13-19. Imorse vaknade hon 8 och har sovit under en timme på dagen. Hon har gått omkring och burit på sin docka, som maken har döpt till "Britt", hela dagen.

Maken är just nu ute och använder trimmern. Vi har en avlång tomt, den är ungefär 170 m lång och 50 m bred. Vårt hus ligger högt upp mot vägen och vi har gräs runt huset, på en ruta om totalt 50x50 m. Det innebär alltså 120 m naturtomt ner mot vattnet. Där växer allt vilt och hur mycket vi än röjer så kommer det strax upp nya små envisa träd och buskar. På ett år är en liten tuva ett helt träd. Den delen går bara att sköta med trimmer, men nog är det en hel del jobb.

Imorgon ska vi på studentkalas till min kusin. Det ska bli trevligt att klä upp sig lite, träffa släkt och äta gott. Ibland känns det som om jag bor i mina mjukiskläder. Man blir lätt en slashas som mammaledig.

Sjukdomens tecken

Den här veckan går i sjukdomens tecken. I söndags fick jag ont i halsen, i måndags hade jag feber. Igår kände jag mig lite piggare även om jag fortfarande har ett moln i huvudet och stopp i näsan. Igår började också Ebba snora, imorse hade hon 38,2 graders feber. Lilla pyret ser helt vimmelkantig ut, är varm som ett element, röd i ansiktet och snoret är överallt. Hon somnade i min säng imorse, vilket annars aldrig händer, hon brukar vara som en studsboll i vår säng. Roligare kunde jag ju ha haft min sista lediga vecka. Tillåt mig att sucka.

Suck.

RSS 2.0