Tacogratäng
Här kommer ett recept på mycket smarrig helgmat! Jag säger helgmat eftersom det inte är för de kalorirädda...
Tacogratäng med fläskfilé
4 personer
Tillbehör
Creme fraiche
Blandsallad
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.
Tacogratäng med fläskfilé
4 personer
600 g fläskfilé |
|
1 msk smör |
|
1 pkt tacokryddmix 40 g |
|
1 burk ananasringar 225 g |
|
3 st tomater |
|
200 g nachochips, påse |
|
0,5 tsk salt |
|
1 krm cayennepeppar |
|
275 g mjukost naturell |
|
1 burk tacosås 230 g |
|
2 dl ost |
Tillbehör
Creme fraiche
Blandsallad
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.
Kommentarer
Postat av: Susanna
Det där ska jag pröva i helgen tror ja! lät smarrigt:)
Postat av: Minna
nej nu måste du uppdatera i bloggen! du e ju inte 28 längre.. :)
Trackback